DIVERSE

Euro 2016: Portugalia – Franța / Europa își alege noua regină

De la ora 22:00, cele două naţiuni se vor duela în finală turneului final pe "Stade de France". Meciul va putea fi urmărit în direct pe Dolcesport şi Protv şi LiveText pe HotNews.ro. Dacă pentru lusitani ar putea fi primul trofeu major din istorie, francezii au mai câştigat Euro în 1984 şi în 2000.

Echipele probabile:

Portugalia: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches – Nani, Ronaldo.

Franţa: Lloris – Sagnă, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud.

Portugalia vs Franţa:

Cele două naţionale s-au întâlnit de 24 de ori de-a lungul timpului. Portugalia are 5 victorii, Franţa are 18, iar o dispută s-a încheiat nedecis. Golaveraj: 28-49 în favoarea francezilor.

Portugalia nu a câştigat niciodată Campionatul European de Fotbal. Ultima performanţă notabilă în această competiţie a fost disputarea finalei din 2004, atunci când lusitanii au fost şi ţară organizatoare. Au pierdut însă surprinzător în faţă Greciei, scor 0-1.
Un alt rezultat demn de evidenţiat pentru Portugalia este un loc trei la Cupa Mondială din 1966.
Franţa nu ar fi la primul trofeu al Euro câştigat, "cocoşii" impunându-se şi la ediţiile din 1984 şi 2000. De asemenea, francezii au cucerit şi Cupa Mondială în 1998, atunci când au fost ţară gazdă.
Cum au ajuns cele două în finală Euro 2016

Portugalia: Locul 3 în grupa F, după 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria. Apoi, 1-0 cu Croaţia în optimi, 6-4 cu Polonia în urmă loviturilor de departajare în sferturi, 2-0 cu Ţară Galilor în semifinale.

Franţa: Primul loc în grupa A, după 2-1 cu România, 2-0 cu Albania şi 0-0 cu Elveţia. Apoi, 2-1 cu Irlanda în optimi, 5-2 cu Islanda în sferturi, 2-0 cu Germania în semifinale.

Ce au spus cei doi selecţioneri înainte de finală Euro

"Am spus dinainte că obiectivul nostru este să jucăm finală şi să o câştigăm. Suntem încrezători, pentru că vrem să îi facem fericiţi pe portughezi. Vrem să le dăm un motiv de bucurie. Nu cred că are sens să vorbim despre echipa Franţei. Toată lumea o cunoaşte foarte bine. Am spus încă de la început că există trei favorite la această competiţie: Franţa, Spania şi Germania. Şi mai erau alte candidate, inclusiv Portugalia, care poate chiar să câştige trofeul. Dacă ar trebui să fim atenţi la individualităţi, ne-am face griji în legătură cu toţi jucătorii. Ar trebui să spun numele fiecărui jucător din echipa Franţei. Franţa are jucători celebri, de calitate, care evoluează la echipe mari din întreagă lume. Fiecare poate face diferenţa, dar şi Portugalia are o echipa puternică, cu jucători care pot face diferenţa" – Fernando Santos, antrenor Portugalia.

"Avem oportunitatea de a deveni campioni europeni. Jucătorii ştiu că este un privilegiu faptul că joacă finală Euro-2016 acasă, la Paris. Nu am avut şansă să lucrăm la tactică de la semifinală, dar sunt încrezător că jucătorii mei vor fi pregătiţi pentru acest meci uriaş. Titlul obţinut de mine în 2000 aparţine trecutului (n.r în calitate de jucător). Această este povestea lor (a jucătorilor). Eu fac parte din poveste, bineînţeles, pentru că sunt antrenorul. Faptul că am câştigat trofee majore că jucător mă ajută, dar eu nu vorbesc niciodată despre trecut. Echipa Portugaliei are multă calitate şi nu a ajuns întâmplător în finală. La fel că noi, portughezii au fost criticaţi la începutul turneului. La fel că noi, au ajuns în finală. Sunt o echipa experimentată, care îşi poate modifică sistemul în funcţie de adversari" – Didier Deschamps, antrenor Franţa.

Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia), ajutat de asistenţii Simon Beck şi Jake Collin şi de adiţionalii Anthony Taylor şi Andre Marriner. Rezervă va fi Viktor Kassai din Ungaria, iar rezervă a asistenţilor Gyorgy Ring.

Sursa: hotnews

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *