Finanţe

Euro atinge un nou RECORD ISTORIC față de leul moldovenesc

Banca Naţională a stabilit pentru 3 martie un curs oficial de 18 lei şi 83 de bani pentru un euro, cu 16 bani mai mult decât rata oficială de astăzi.

Dolarul american va fi tranzacţionat cu 13 lei şi 65 de bani. Astăzi, casele de schimb valutar au afişat rate pentru tranzacţionarea monedei unice europene cu aproximativ 20 de bani mai mici decât ieri şi asta după intervenţia Băncii Naţionale pe piaţa valutară.

În ultimele două zile, Banca Centrală a vândut aproximativ 40 de milioane de dolari pentru a stabiliza situaţia pe piaţa valutară internă.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a declarat că evoluţiile de pe piaţa valutară sunt supravegheate atent, iar BNM este gata să intervină pentru a nu permite fluctuaţii excesive a cursului.

BNM a creat un grup de lucru care să investigheze acțiunile unor bănci care au afișat rate de tranzacționare a monedei europene cu 20 de bani mai mari decât media de pe piață.

Publika.md menţionează că este pentru prima dată de la introducerea monedei euro în 2001, când se va înregistra o rată de schimb atât înaltă faţă de leul moldovenesc.  

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *