Actualitate

Eurodeputați: Orice propunere care vine de la Igor Dodon trebuie tratată cu mare precauție, iar Maia Sandu ar trebui să stea departe de astfel de asocieri

Orice propunere care vine de la Igor Dodon trebuie tratată cu mare precauție, iar președintele ales Maia Sandu ar trebui să stea departe de astfel de asocieri cu președintele în exercițiu. De această părere sunt eurodeputații Dragoș Tudorache și Siegfried Mureșan, care au comentat propunerea de astăzi a președintelui în exercițiu de a susține un Guvern al Maiei Sandu.

Într-o discuție cu jurnaliștii de la Chișinău, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, a spus că se îndoiește că această ofertă a lui Igor Dodon este una autentică. El consideră că Maia Sandu ar trebui să aibă un dialog cu toate partidele parlamentare.

„Mi-aș dori să existe o dorință autentică de a lucra cu bună credință cu președintele ales Maia Sandu. E această ofertă una autentică? Permiteți-mi să pun un pic de sare pe ea. Asta nu înseamnă că președintele Maia Sandu nu trebuie să se angajeze într-un dialog cu PSRM, așa cum trebuie să o facă toate partidele parlamentare. Maia Sandu trebuie să se poziție ca un arbitru care să construiască o nouă realitate politică care să ducă la alegeri anticipate cât mai repede posibil.”, a declarat Dragoș Tudorache.

La rândul său, eurodeputatul Sigfried Mureșan este de părere că Maia Sandu ar trebui să stea departe de Igor Dodon, pentru că orice asociere cu el ar face rău. În opinia sa, Maia Sandu ar trebui să se concentreze pe a fi președintele tuturor cetățenilor.

„Un președinte cu ego-ul lui primitiv ca Igor Dodon, care pierde în fața unei femei, va vrea ca acea femeie să eșueze. Igor Dodon va face tot ce poate să o împiedice, nu o va ajuta niciodată, nu credeți în nicio ofertă a lui Igor Dodon. El va vrea la orice pas, ca o obsesie, să câștige puterea. Orice ofertă din partea lui va fi otrăvitoare.”, a afirmat Siegfried Mureșan.

De asemenea, europarlamentarii au subliniat că odată cu alegerea Maiei Sandu în calitate de președinte, Republica Moldova a intrat într-o nouă etapă politică.

https://radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *