Social

„Euronews” trece Prutul: Postul de televiziune va deschide o filială în R. Moldova până în toamna 2023

„Euronews” România, post de televiziune operat de „Euronews” în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, va deschide o filială în Republica Moldova până în toamna acestui an, a anunțat rectorul acestei instituții de învățământ superior, Mihnea Costoiu, la Radio România Actualități, transmite Ziarul Național.

De asemenea, el a adăugat că decizia face parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator și de formator de opinie nivel național și european.

„Euronews România este o televiziune dezvoltată în parteneriat cu Euronews World , cu girul Comisiei Europene pentru România. Politehnica București are licența pentru Euronews România, dar si pentru Euronews Republica Moldova și vom dezvolta în perioada următoare și filiala din Republica Moldova pentru Euronews, ținând cont de presiunea extraordinară care există în Republica Moldova și ne dorim să avem o voce proeuropeană și în această parte a lumii. Este parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator, să spun așa, pe de o parte, pe de altă parte, și de formator la nivel național și european”, a afirmat rectorul.

Postul „Euronews” din Republica Moldova urmează să fie lansat până în toamna acestui an.

„Calculele noastre și discuțiile de la Chișinău rămân. Această linie e pornită deja. Ne dorim ca în toamnă, cel mai târziu în toamnă, Euronews Moldova să fie on-air, să avem un studio acolo, cu corespondent și cu emisiuni dedicate”, a mai spus Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *