ActualitateROMÂNIA

Europa este inundată de cantități mari de droguri care intră în statele membre prin marile porturi

Combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, a afirmat ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia lansării la Anver, în Belgia, a unei noi platforme de luptă împotriva traficului de droguri în Europa, informează Rador Radio România.

Potrivit unui comunicat al MAI, Predoiu a spus că va aborda această prioritate prin acțiuni concrete atât la nivelul Poliției Române, cât și la nivelul Poliției de Frontieră, la nivelul instituțiilor care coordonează transporturi și activități logistice și financiare din România. El a vorbit despre necesitatea unor acțiuni concertate în Portul Constanța.

Cătălin Predoiu a atras atenția că anual Europa este inundată de cantități mari de droguri care intră în statele membre prin marile porturi, prin intermediul crimei organizate, corupției, șantajului, a amenințărilor și a unui complex de infracțiuni care sunt adevărate amenințări la adresa securității naționale a statelor membre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *