Fotbal

EUROPA LEAGUE: Dinamo Bucureşti va juca la Chişinău

Deosebit de preţioasă s-a dovedit a fi calificarea Olimpiei în runda următoare. Bălţenii au debutat în cupele europene, şi nicidecum nu şi-au dorit să rateze accederea în manşa a doua, deşi, în meciul-tur de la Chişinău, al partidei cu Khazar (Lankaran, Azerbaidjan) consemnase un dezamăgitor 0-0. În ţara riverană Mării Caspice, însă, Olimpia a deschis tabela după nici un sfert de oră de joc, prin Jerome Robens. În aceste condiţii, pentru a se califica mai departe, Khazar era impusă să marcheze de două ori, însă jucători capabili să facă acest lucru, timonierii azeri nu prea aveau la dispoziţie. Totuşi, pe finalul meciului, gazdele, încurajate de 15 mii de spectatori, au reuşit egalarea nu însă şi golul calificării. Astfel, la prima sa apariţie pe arena internaţională, Olimpia Bălţi a reuşit o calificare în runda a doua, unde va da piept cu puternica echipă românească, Dinamo Bucureşti, formaţia lui Andone urmând să joace săptămâna următoare pe stadionul Zimbru.

„Lupii galbeni” din capitală de asemenea şi-au bucurat microbiştii. În pofida unui joc şters practicat aproape pe toată durata partidei de pe stadionul Zimbru, elevii lui Igor Dobrovolski, aflat la debutul său oficial la timona Daciei, au reuşit să încheie la egalitate (scor 0-0) meciul cu Zeta (Muntenegru), şi graţie golului înscris în meciul din deplasare (1-1), ei de asemenea au acces în turul doi preliminar. Este de remarcat că, după o jumătate de oră de joc, de la Dacia a fost eliminat experimentatul jucător Vitalie Bulat. În runda a doua preliminară, Dacia va juca cu Kalmar (Suedia), formaţie care a trecut în debutul competiţiei de EB Streymur (1-0 şi 3-0).

Tot în săptămâna care urmează, va intra în competiţie şi vicecampioana Moldovei, Iskra-Stal Râbniţa, care va juca pe 15 iulie, în Suedia, cu Elfsborg. De asemenea, în preliminariile Ligii Campionilor Europeni, Sheriff Tiraspol va juca miercuri pe teren propriu, cu Dinamo Tirana (Austria).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *