CSI / Rusia

Europa? Ministrul Nicu Popescu caută scuze pentru a ține R. Moldova membră în CSI alături de Rusia și Bielorusia

Nicu Popescu nu reușește să explice clar de ce R. Moldova rămâne în CSI dacă Chșinăul oricum nu mai participă la reuniunile regulate ale Comunității controlate de Moscova.

„Din punct de vedere legal, practic, toată legislația internă, dar și acordurile internaționale, de foarte mulți ani, sunt semnate exclusiv prin prisma compatibilității cu integrarea europeană, cu acordul de Asociere și cu aspirațiile noastre europene.

În plan pur legal, tehnic, această incompatibilitate nu este valabilă. Există însă această dimensiune simbolică, în care această apartenență formală la spațiul fostei Uniuni Sovietice semnalează o anumită încărcătură simbolică, care displace multor concetățeni de-ai noștri.

La modul practic, Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile CSI.

Nu participă în aceste reuniuni regulate și se mai întâmplă și alte lucruri, prin care Republica Moldova clar semnalează un dezacord total cu tendințele care se manifestă în acest spațiu.

Prioritatea noastră absolută este integrarea și aderarea la Uniunea Europeană”, a menționat Nicu Popescu în interviu.

Urmărim un fenomen excepțional în care Republica Moldova cere să devină membră UE, obține statutul de țară-candidată pentru aderarea la UE, dar rămâne în continuare membră CSI alături de Rusia lui Putin și Bielorusia lui Lukașenko.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Papescov e ud tot numai când aude de ruși. Ipochimenul ista e prorus prin educație și, probabil, prin alte fire ascunse, că nu degeaba a făcut școală la maskva. Nu poate fi acuzat că e prost sau prostit de propagandă, nicidecum. Individul e un parșiv alunecos, fără coloană vertebrală, fără iubire de neam cu anumite țeluri mărunte personale și altele mai mari trasate de imperiul roșu. Gargaragiul ista nu a făcut nimic concret împotriva stăpânilor de la maskva cu excepția datului din gură prin diverse adunări/comisii UE sau și ONU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *