Internațional

Europa nu vrea să renunţe la Grecia

Potrivit unor surse de la Bruxelles zona euro vrea să negocieze cu Grecia relaxarea programului de austeritate. „Vom face tot posibilul pentru menţinerea Greciei în zona euro, atâta timp cât îşi respectă obligaţiile”, a declarat marţi preşedintele UE, Herman Van Rompuy.

Cei trei mari creditori internaţionali – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI – consideră că Grecia şi-a încălcat din nou obligaţiile fiscale. În mod oficial, ei cer Greciei să îşi respecte angajamentele, dar ministrul german de Finanţe Wolfgang Schauble, a recunoscut că Grecia nu reuşeşte să urmeze programul de reforme.

Odată cu apropierea alegerilor, partidele proeuropene afirmă că sunt împotriva renunţării unilaterale la acordurile cu creditorii, dar se aşteaptă să obţină termeni fiscali mai avantajoşi. Dacă ţările din zona euro vor ca Grecia să rămână în uniunea monetară, atunci nu se vor putea opune unor astfel de negocieri, potrivit versiunii online a „Ziarului Finaciar”, cu referire la „Financial Times Deutschland”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *