Politică

Europarlamentar: Federaţia Rusă joacă necinstit şi ilegal împotriva intereselor Moldovei

Embargoul impus de Federaţia Rusă pentru importurile de vin moldovenesc constituie o încercare de destabilizare a parcursului european al ţării, se menţionează într-un comunicat remis presei de către asistentul europarlamentarei, informează IPN. 

Monica Macovei, care este şi preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comisia parlamentară de cooperare UE – Republica Moldova, spune că prin decizia sa Federaţia Rusă arată că nu îi respectă pe cetăţenii Republicii Moldova, interzicându-le astfel prosperitatea oferită de UE.

Europarlamentarul susţine că Republica Moldova se poate adresa Organizaţiei Mondiale a Comerţului pentru încălcarea Acordului General pentru Tarife şi Comerţ şi poate cere despăgubiri din partea Federaţiei Ruse. Monica Macovei a mai spus că va solicita Comisiei Europene să susţină demersurile Republicii Moldova în acest sens.

Serviciul federal sanitar al Rusiei „Rospotrebnadzor” a anunţat oficial pe pagina sa de internet că a oprit importul de produse vitivinicole din Republica Moldova. Interdicţia va rămâne în vigoare până când autorităţile moldoveneşti vor asigura un complex de măsuri care să garanteze calitatea bună a produselor. „Rospotrebnadzor” informează că în 8 partide livrate recent s-a depistat depăşirea normelor sanitare.

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *