UE / Nato

Europarlamentar: Instabilitatea din Ucraina ar putea fi „exportată” de Rusia și în R. Moldova

„Consider că printre prioritățile Uniunii la Consiliul pentru Drepturile Omului ar fi trebuit să se numere și situația din regiunea transnistreană, mai ales în contextul creșterii tensiunilor din vecinătatea estică”, și-a început intervenția Elena Băsescu.

Băsescu a precizat că deși Parlamentul European a adoptat la inițiativa sa, în luna februarie, o rezoluție privind situația din regiunea transnistreană, abuzurile regimului separatist de la Tiraspol nu au încetat, ba chiar au trecut la un alt nivel.

Europarlamentarul PPE a mai precizat că aceste abuzuri sunt tolerate, ba chiar încurajate de către trupele rusești prezente în regiunea transnistreană. Ea a mai atras atenția că deși aceste forțe ar trebui să mențină pacea în regiune, ele au primit muniție de război în ultimele zile, invocându-se tensiunile din Ucraina.

În finalul intervenției sale, europarlamentarul român a menționat că aceste mișcări ar putea reprezenta o nouă tentativă a Federației Ruse de a destabiliza Republica Moldova. „Atrag atenția că există riscul ca instabilitatea din Ucraina să fie „exportată” de Rusia și în Republica Moldova”, a concluzionat Elena Băsescu.

Dezbaterea din plenul Parlamentului European a fost organizată în contextul desfășurării celei de-a 25-a Sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în perioada 3-28 martie 2014.

sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *