UE / Nato

Europarlamentarul Farage nu regreta deloc cuvintele usturatoare la adresa presedintelui CE

Europarlamentarul britanic, Nigel Farage, care saptamana trecuta l-a atacat verbal, in plenul Legislativului European, pe presedintele Consiliului Europei, Herman van Rompuy, va fi audiat, in aceasta seara, de catre o comisie disciplinara, condusa de spikerul Jerzy Buzek.

Presa straina scrie ca Buzek ii va cere lui Farage, care este un eurosceptic convins, sa-si ceara scuze public. In acelasi timp, britanicul afirma ca nu are de gand sa faca acest lucru si ca "nu regreta deloc" spusele sale.

Mentionam ca, in timpul discursului sau, Nigel Farage s-a adresat presedintelui Consiliului Europei, care se afla prima data in plenul PE, cu cateva cuvinte usturatoare. El l-a numit “carpa de sters podelele” pe inaltul oficial european si l-a comparat cu un functionar de banca. "Cine sunteti dumneavoastra? Cine a votat pentru dumneavoastra? Nu auzisem niciodata vorbindu-se despre dumneavoastra, nimeni din Europa nu auzise niciodata de dumneavoastra", a continuat Farage. Tot atunci, parlamentarul britanic a numit Belgia un "non-stat".

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *