Internațional

Europarlamentarul Monica Macovei către prim-ministrul de la Londra: Libera circulație NU este negociabilă

“Libera circulație este un drept fundamental al pieței unice, pe care Marea Britanie și toate celelalte state membre s-au angajat să-l respecte.
Libera circulație nu poate fi separată de piața unică. Nu poți avea liberă circulație a serviciilor și a capitalului în piața unică, fără libera circulație a persoanelor. Nu poți avea dreptul de a stabili companii la București sau Sofia, ca sa beneficiezi de costuri reduse de producție, fără să accepți forța de muncă din România și Bulgaria în țara ta. Și britanicii au dreptul de a se angaja în companiile din România și Bulgaria.

Companiile britanice beneficiază la nivel european de circulația bunurilor, serviciilor și a capitalului. Băncile britanice și companiile britanice de telecomunicații beneficiază de libertatea de a se stabili oriunde în cadrul pieței unice care cuprinde 28 de țări, inclusiv România și Bulgaria. Și turiștii britanici beneficiază de libertatea de a-și petrece vacanța în țările din Europa de Est.

Piața unică înseamnă libera circulație a capitalului, mărfurilor, serviciilor și a persoanelor. Acesta este spiritul Tratatului și Comisia trebuie să îl aplice în mod riguros pentru a preveni toate încercările de a restricționa o parte a liberei circulații”, se arată pe blog.

sursa: timpul.md (TTM)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *