Ultima oră

EVADARE ca în FILME dintr-o închisoare din Elveția

‘Spre 10h20 (08h20 GMT), în timp ce 30 de deţinuţi se aflau în curtea interioară pentru plimbarea cotidiană, cinci deţinuţi ai închisorii din Bois Mermet au reuşit să evadeze datorită complicităţii a trei indivizi cu cagule’, au explicat anchetatorii.

Evadaţii sunt un francez (47 ani), condamnat pentru tâlhărie calificată şi infracţiuni cu stupefiante şi arme, un sârb (45 ani), reţinut provizoriu pentru tâlhărie calificată, un albanez (34 ani), condamnat pentru trafic cu droguri, un bosniac (31 ani), condamnat pentru furt, şi un kosovar (22 ani), condamnat pentru furt.

Sârbul este membru al organizaţiei Pink Panthers, o bandă specializată în jafuri de bijuterii, ceilalţi patru preferând să ‘lucreze’ independent, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

Complicii au escaladat mai întâi zidul incintei cu o scară, iar apoi au lansat un sac, conţinând o armă, în curtea interioară.

Deţinuţii i-au ameninţat pe ‘colegii’ lor şi pe agenţi cu arma de foc şi i-au ţinut la distanţă cu un spray cu gaz iritant, au decupat un grilaj cu un cleşte scos tot din sac şi au escaladat zidul cu o scară furnizată de complici.

Un al şaselea deţinut, care ţinea scara şi a încercat să evadeze, a fost prins de gardieni.’Toată operaţiunea, extrem de bine organizată, a durat mai puţin de cinci minute’, au notat anchetatorii.

Evadaţii au părăsit zona la bordul a două vehicule care îi aşteptau, potrivit poliţiştilor.

AGERPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *