Internațional

Evaluare britanică: Este „puțin probabil” ca Rusia să pătrundă în apropiere de Bahmut în următoarele săptămâni

Este puțin probabil ca Rusia să aibă o evoluție importantă în apropiere de Bahmut, în estul regiunii ucrainene Donețk, în următoarele săptămâni, a declarat Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de marți dimineața, scrie Hotnews.

Acest lucru se datorează în parte faptului că Rusia probabil desfășoară operațiuni ofensive în zonă doar la nivel de pluton sau de grupă.

La jumătatea lunii decembrie, forțele militare rusești și mercenarii Wagner au crescut probabil frecvența atacurilor de infanterie în jurul orașului Bahmut din Donețk. Cu toate acestea, multe dintre aceste operațiuni au fost slab susținute, au afirmat serviciile secrete militare britanice.

În ultimele zece zile, Ucraina a angajat întăriri semnificative pentru a apăra sectorul, iar frecvența asalturilor rusești s-a redus probabil față de vârful de la mijlocul lunii decembrie.

De asemenea, ambele părți au suferit pierderi ridicate, susține Ministerul britanic al Apărării.

Timp de mai bine de șase luni, forțele ruse și mercenarii din grupul Wagner, al cărui fondator a numit lupta pentru oraș „mașina de tocat carne Bahmut”, au luptat, până acum în zadar, pentru a-l captura.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *