CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Evaluare britanică: Ocupanții ruși accelerează retragerea din Herson

Evacuarea populației și îndepărtarea rămășițelor lui Potemkin din Herson preced intențiile Rusiei de a accelera retragerea din zonă, potrivit evaluării de sâmbătă dimineață a Ministerului britanic al Apărării.

Guvernatorul numit de Rusia în regiunea Herson, Volodimir Saldo, a declarat la 27 octombrie că peste 70.000 de persoane au părăsit orașul Herson, transmite Hotnews.

Cu o zi înainte, Saldo a mai declarat că Rusia a îndepărtat rămășițele faimosului om de stat rus din secolul al XVIII-lea, prințul Grigori Potemkin, de la mormântul său din catedrala din Herson, la est de râul Nipru.

„În identitatea națională rusă, Potemkin este strâns legat de cucerirea de către Rusia a teritoriilor ucrainene în secolul al XVIII-lea și evidențiază semnificația pe care Putin o acordă, aproape sigur, presupusei justificări istorice a invaziei. Această îndepărtare simbolică a lui Potemkin și exodul populației civile preced probabil intențiile Rusiei de a accelera retragerea din zonă”, consideră serviciile militare secrete britanice.

Cu o zi înainte, serviciile militare secrete britanice au declarat că, din cauza lipsei de personal și a slabei pregătiri, ocupanții ruși au trecut în defensivă în majoritatea părților liniei frontului din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *