Externe

Evaluare britanică: Operațiunile de traversare a râurilor vor fi un factor decisiv pentru soarta războiului din Ucraina

În evaluarea de luni dimineață, Ministerul britanic al apărării afirmă, că operațiunile militare de traversare a râurilor vor fi printre cei mai importanți factori ce vor decide soarta războiului din Ucraina.

Ce spun serviciile militare secrete britanice:

În weekend, bătălia din jurul orașului Severodonețk a continuat să facă ravagii. În lunile următoare, operațiunile de traversare a râurilor vor fi probabil printre cei mai importanți factori determinanți în ce privește evoluția războiului.

Sectorul central cheie, cu o lungime de 90 km, al liniei frontului rusesc din Donbas se află la vest de râul Siversky Donets.

Pentru a avea succes în actuala fază operațională a ofensivei sale din Donbas, Rusia va trebui fie să finalizeze acțiuni ambițioase de flancare, fie să efectueze operațiuni de asalt cu traversări de râuri.

Forțele de apărare ucrainene au reușit deseori să distrugă poduri înainte de a se retrage, în timp ce Rusia s-a străduit să pună în aplicare coordonarea complexă necesară pentru a realiza cu succes, sub foc, traversări de râuri pe scară largă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *