RăzboiUcraina

Evaluare ISW: Ce ar putea însemna readucerea generalului Teplinski într-un rol important în ofensiva militară rusă din Ucraina

Conducerea militară rusă pare să transfere din ce în ce mai mult responsabilitatea pentru operațiunile ofensive din Ucraina către Forțele Aeropurtate Ruse (VDV), scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare asupra războiului din Ucraina.

Afirmația experților ISW se bazează pe informațiile potrivit cărora comandantul VDV, general-colonelul Mihail Teplinski, a revenit la un rol „major”, dar nespecificat, în ofensiva militară din Ucraina, după ce Ministerul Apărării de la Moscova l-ar fi înlocuit în ianuarie după o dispută cu şeful Statului Major General rus, Valeri Gherasimov.

Desemnarea sa sugerează de asemenea că Ministerul rus al Apărării vrea să colaboreze mai strâns cu grupul de mercenari Wagner pentru a finaliza capturarea orașului Bahmut din estul Ucrainei, afirmă ISW în evaluarea sa.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, îl susținuse pe Teplinski la momentul demiterii sale în luna ianuarie.

Ce mai punctează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima actualizare despre război:

  • Ministerul rus al Apărării și Evgheni Prigojin au recunoscut public, la 11 aprilie, că elemente VDV sunt angajate în luptele din zona Bahmut și că țin flancurile Wagner la nord și la sud de Bahmut, în timp ce Wagner continuă efort ofensiv principal în interiorul orașului.
  • ISW a observat recent că elemente ale diviziei 106 a VDV operează în zona Bahmut. Totodată, Prigojin și-a mai redus în ultimele zile atacurile retorice explicite la adresa Ministerului Apărării.
  • Bloggerii militari ruși au relatat că forțele Wagner operează tancuri T-90 în Bahmut, sugerând că liderii ruși au alocat mai multe mijloace moderne pentru Wagner în eforturile lor de a cuceri orașul.
  • Readucerea lui Teplinski este prin urmare și o o încercare a Ministerului rus al Apărării de a se poziționa mai bine pentru a lucra cu Wagner pentru a finaliza sarcina de a cuceri Bahmut.

De asemenea, și Ministerul britanic al Apărării a scris, în ultima sa evaluare despre război, de duminică, despre revenirea generalului rus Mihail Teplinski într-un rol cheie, afirmând că această mutare sugerează tensiuni interne intense cu privire la strategia militară a Rusiei pe frontul din Ucraina.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *