Justiție

Evaluarea lui Alexandr Stoianoglo – finalizată. Ce decizii urmează să ia procurorul general și apărătorii săi

Evaluarea activităţii şi Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general a fost finalizată. Potrivit unor surse, rezultatele nu ar fi favorabile pentru Stoianoglo, scrie Anticoruptie.md.

Solicitat de reporterii sursei citate, Vasile Gafton, unul din avocaţii lui Alexandr Stoianoglo, a refuzat să ofere detalii despre rezultatele evaluării, dar, nu a exclus faptul că ar putea fi contestate în instanţă.

„Noi analizăm acum rezultatele, apoi vom lua o decizie pe care o vom face publică. Vom utiliza toate pârghiile pe care ni le oferă legea. Accesul liber la justiţie încă nu l-a anulat nimeni. Altceva este că justiţia la noi nu este independentă”, a declarat apărătorul.

Membrii comisiei de evaluare nu pot să facă publice rezultatele evaluării, acest drept aparţinând celui supus evaluarii. Totodată, Comisia a transmis rezultatele evaluării avocaților lui Stoianoglo, iar acesta urmează să se pronunțe în termen de cinci zile.

Un rezultat negativ al evaluării reprezintă temei pentru iniţierea procedurii de demitere a procurorului general.

În prezent, Alexandr Stoianoglo este sub control judiciar, și este urmărit penal pentru cinci capete de acuzare legate de abuz în serviciu și corupție. Un dosar intentat lui Stoianoglo pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu se află în gestiunea Judecătoriei Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *