Film

(EVENIMENT) De ce nu stăm astăzi acasă

Premiera filmului „LA HANUL MORŢII”

Episodul 0 al filmului „La Hanul Morţii” a apărut la începutul lui 2014 şi reprezintă prima parte a unui serial despre escrocheriile imobiliare din Chişinău. În el, actriţa Marica Balan povesteşte în premieră despre cum a venit de la Moscova în anii ’80 şi şi-a cumpărat un apartament în Chişinău, de care ulterior ar fi fost deposedată prin înşelăciune.

Unde: Cinematograful Odeon
Când: ora 12.50

Filmul va fi prezentat în cadrul Festivalului documentar CRONOGRAF care se va desfășura în perioada 12-18 mai 2015 în R. Moldova.

„La Hanul Morţii”, regizat de jurnaliștii Pavel Păduraru și Sandu Tarlev este o investigaţie despre escrocheriile imobiliare, realizată de către un grup de jurnalişti de la mai multe mass-media din R. Moldova, România şi Ucraina. Potrivit regizorilor Pavel Păduraru şi Sandu Tarlev, unul din scopurile principiale proiectului a fost şi încercarea de a uni într-o echipă jurnalişti de la diferite publicaţii pentru a scoate la iveală un pericol social de proporţii.

Episodul 0, care va fi prezentat la „Cronograf” descrie modul în care artista Marica Balan a fost deposedată de apartament, fiind apoi internată ilegal la Spitalul de Psihiatrie din Chişinău, iar mai târziu – la azilul de bătrâni din Cocieri, unde a trait ultimii 13 ani din viaţă. Cu un an înainte de a muri, echipa “La Hanul Morţii” a reuşit să o convingă pe Marica să-şi povestească drama prin care a trecut şi pe care ea a ascuns-o de toată lumea din frică.

Regizorul afirmă că nepoata Maricăi Balan este judecătoarea Lilia Vasilevici, care în timpul guvernării Voronin, a ocupat funcţii cheie în justiţia autohtonă. Cu toate acestea, adaugă Păduraru, magistrata nu a făcut nimic pentru a-şi ajuta mătuşa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *