Social

Eveniment istoric! Principesa Sofia a României vine la Chișinău: Va vizita Liceul „Gheorghe Asachi”

Altețea Sa Regală Principesa Sofia, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai I și a Reginei Ana, vine la Chișinău. Înalta oficialitate va vizita Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Capitală, care în perioada interbelică a purtat numele „Regina Maria”, scrie Libertv.ro

„Altețea Sa va vizita Liceul Gheorghe Asachi, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din Republica Moldova, cu o profundă încărcătură istorică, va discuta cu profesori și elevi în contextul valorilor culturale și educaționale moderne românești”, se arată într-un comunicat de presă emis de Liceul „Gheorghe Asachi”.

Principesa Sofia s-a născut la Tatoï, Atena, Grecia, la 29 octombrie 1957, având aceeași zi de naștere cu străbunica sa, Regina Maria.

Evenimentele din 1989 din România i-au schimbat cursul vieții. Și-a întrerupt studiile și s-a întors la casa familiei din Elveția pentru a-și ajuta tatăl și țara. A jucat un rol important în consolidarea secretariatului de la Versoix, alături de sora ei, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române.

Astăzi, Principesa Sofia locuiește în România din 2018. Alteța Sa Regală este dedicată sprijinirii eforturilor Familiei Regale de a promova România la nivel național și internațional și de a pune în valoare bogata istorie a țării, cultura și frumusețea naturii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *