CSI / RusiaRăzboiUcraina

Evgheni Prigojin pare să fi schimbat iar placa: Spune acum că i s-a promis atâta muniție câtă are nevoie

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a declarat duminică că i s-a promis peste noapte atâta muniție și armament cât este necesar pentru a continua asaltul asupra orașului Bahmut din estul Ucrainei, transmite Reuters.

Într-un mesaj audio postat duminică pe canalul său Telegram, Prigojin a declarat: „Peste noapte am primit un ordin de luptă, pentru prima dată în tot acest timp”.

„Ni s-a promis atâta muniție și armament cât avem nevoie pentru a continua operațiunile. Ni s-a promis că tot ce este necesar pentru a împiedica inamicul să ne taie căile (de aprovizionare) va fi desfășurat pe flanc”, a adăugat el.

Luptele intense au continuat și duminică în Bahmut, după ce un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a afirmat sâmbătă seară că tirada șefului Wagner, Evgheni Prigojin, referitoare la lipsa acută de muniție a fost „un bluf total”.

„Controlăm o parte din oraș. Nu s-a schimbat nimic acolo, războiul pozițional continuă. Inamicul nu a obținut niciun fel de progres major”, a declarat sâmbătă, pentru CNN, Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al grupării estice a Forţelor Armate Ucrainene.

Kadîrov susține că e gata să preia pozițiile Wagner din Bahmut

Prigojin a susținut sâmbătă că va transfera pozițiile mercenarilor săi Wagner din orașul Bahmut către „kadîroviți”, trupele lui Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, subordonate Forțelor Armate ale Rusiei.

Kadîrov a susținut sâmbătă că trupele sale au început deja să se îndrepte spre Bahmut.

„Subdiviziunile Ahmat sunt gata să avanseze spre Bahmut. Am semnat deja o scrisoare pe care am adresat-o comandatului-şef suprem (preşedintele rus Vladimir Putin – n.r.), cu privire la disponibilitatea mea de a captura oraşul şi de a-l curăţa de (forţele) NATO şi de sataniştii ucraineni cu ajutorul forţelor din unităţile Ahmat”, a declarat sâmbătă Kadîrov, într-o înregistrare video postată pe canalul său Telegram şi citată de EDE.

Prigojin, s-a filmat vineri alături de zeci de cadavre ale luptătorilor săi, criticându-i mai dezlănțuit ca oricând pe șefii armatei ruse pentru faptul că nu-i dau destulă muniție.

Ulterior, acesta a anunțat că din data de 10 mai Wagner se va retrage din bătălia pentru Bahmut „pentru a ne linge rănile”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *