Justiție

Ex-directorul SIS, Vasile Botnari se întoarce în Penitenciarul 13

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, revine în penitenciar după ce a sărbătorit Paștele acasă. Astăzi, 28 aprilie, Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Judecătoriei Chișinău din 20 aprilie, prin care a fost transferat în arest la domiciliu și a dispus plasarea acestuia în arest la Penitenciarul 13.

„Astăzi 28 aprilie 2022, magistrații Curții de Apel Chișinău, în rezultatul examinării recursului înaintat de către procurorii Anticorupție asupra deciziei primei instanțe de plasare în arest la domiciliu a ex-directorului SIS, au dispus admiterea integrală a recursului procurorilor, urmată de plasarea acestuia în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13”, a declarat procurora Mariana Cherpec, responsabilă de relațiile cu presa din cadrul Procuraturii Generale.

Fostul șef al SIS a stat în arest la domiciliu o săptămână, după ce Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au emis la 20 aprilie, o hotărâre prin care acesta să fie transferat în arest la domiciliu, după câteva săptămâni petrecute în izolatorul CNA. Procurorii Anticorupție au contestat cu un recurs la Curtea de Apel încheierea judecătorului de instrucție chiar a doua zi, transmite Replicamedia.md.

Vă amintim că la 29 martie anul curent Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la domiciliul lui Vasile Botnari, după care a fost reținut pentru 72 de ore. Astfel, procurorii Anticorupție au solicitat mandat de arest pentru 30 de zile, iar pe 1 aprilie acesta a fost plasat în arest preventiv în izolatorul CNA pentru 25 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *