Social

Ex-șefa a MAI susține că procurorii au descins cu percheziții la Pavel Voicu

Fosta șefă a Serviciului de Presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Alina Zbancă, susține că unul dintre foștii demnitari la care procurorii anticorupție au descins astăzi, 29 iulie cu percheziții, este Pavel Voicu, fostul ministru de Interne din Guvernul Chicu.

Fosta angajată acuză că ex-ministru al MAI, înainte de percheziții, „și-a ascuns bunurile deținute încă pe perioada mandatului la minister și pe care nu le-a inclus în declarațiile de avere depuse atunci când deținea funcție de demnitate publică”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Zbancă solicită responsabililor de la Agenția Națională de Integritate (ANI) și organelor competente să se autosesizeze și să verifice veniturile obținute de Pavel Voicu în timpul mandatului de ministru.

Responsabilii din cadrul procuraturii nu au putut confirma informația despre perchezițiile la fostul ministru de Interne, Pavel Voicu. 

Redacția ZdG l-a contactat pe Pavel Voicu, însă telefonul acestuia era închis.

Vă amintim că în dimineața zilei de vineri, 29 iulie, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI au descins cu percheziții în peste 12 locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului în serviciu, admis de persoane care au deținut funcții de demnitate publică în cadrul MAI și un fost șef al Agenției Rezerve Materiale din subordinea MAI.

Astfel, potrivit Procuraturii Anticorupție, „investigațiile vizează mai multe persoane de demnitate publică, care ar fi favorizat un agent economic la eliberarea grâului alimentar din rezervele de stat, care a fost exportat în afara țării, defavorizând în acest fel producătorii de panificație autohtoni. Profitul beneficiarului a fost de peste 10 milioane de lei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *