ActualitateROMÂNIA

Exclus de USR, propulsat viceprimar de PNL

Consilierul local Răzvan Timofciuc, exclus din USR toamna trecută, a fost ales, luni, viceprimar al municipiului Iaşi, el fiind propus pentru această funcţie de edilul PNL Mihai Chirica, conform News.ro.

Consilierul Răzvan Timofciuc a fost un critic vehement al edilului Mihai Chirica în ultimii ani, acesta din urmă recunoscând în şedinţa de plen relaţia tensionată pe care a avut-o cu Timofciuc.

”Propunerea mea, în calitate de primar, cunoscând oarecum şi traiectoria politică, şi conţinutul discursului pe care l-a avut de-a lungul timpului, pe care nu-l putem şterge, dar asta nu înseamnă că nu putem merge mai departe, este Răzvan Timofciuc”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Un compromis

La rândul său, Răzvan Timofciuc a declarat, înainte să fie votat ca viceprimar, că este vorba despre un compromis pe care îl face şi că nu este vorba despre o simpatie descoperită brusc între el şi primarul Iaşiului.

”Marginalizarea mea, excluderea mea abuzivă din USR, de câţiva şefi care sunt la conducerea USR, şi pierderea majorităţii de către PNL-PMP, au dus la realizarea acestui, hai să spunem, compromis, pentru că nu am descoperit o simpatie reciprocă între mine şi domnul primar. Este un compromis, dar este un compromis din care e important să iasă câştigată comunitatea, ieşenii. Primăria nu este al lui Chirica, cum nu a fost nici a lui Nichita, Primăria este a ieşenilor”, a declarat Răzvan Timofciuc.

Schimbare de majoritate

El a fost votat ca viceprimar de consilierii PNL şi PMP, în timp ce reprezentanţii PSD şi USR au refuzat să participe la vot. Alegerea lui Răzvan Timofciuc în funcţia de viceprimar a dus şi la formarea unei noi majorităţi în Consiliul Local. PNL şi PMP au împreună cu Timofciuc 14 voturi în Consiliul Local, în timp ce USR a rămas cu opt voturi, iar PSD cu cinci.

Liberalii speră ca Timofciuc să rămână consilier până la viitoarele alegeri locale.

Răzvan Timofciuc a fost exclus din USR toamna trecută, din cauza criticilor sale la adresa la unor colegi din partid, dar şi a problemelor sale de integritate. “Chiar dacă a fost exclus de USR din partid şi USR va propune în locul lui un alt consilier, urmează ca Justiţia să se pronunţe, pentru că el a contestat decizia. Până atunci, va rămâne în Consiliu”, au afirmat surse liberale.

În şedinţa de Consiliu Local de luni urmează a fi aprobat şi bugetul local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *