Război

Exclusiv: Alianța secretă pentru a învinge Rusia – milioane de drone AI în drum spre Ucraina

Regatul Unit colaborează cu națiuni, inclusiv SUA, pentru a furniza Ucrainei mii de noi drone echipate cu inteligență artificială care ar putea ataca simultan ținte rusești, conform unor persoane familiarizate cu situația.

Strategii militari occidentali care dezvoltă tehnologia cred că aceasta ar putea permite Ucrainei să copleșească anumite poziții rusești cu vehiculele fără pilot, au spus persoanele, care au cerut să nu fie identificate discutând despre chestiuni sensibile. Dronele ar putea fi trimise în Ucraina în câteva luni, au spus ei, avertizând totuși că termenul limită ar putea fi amânat.

Dronele au devenit din ce în ce mai importante în războiul dintre Rusia și Ucraina pe măsură ce conflictul se apropie de marca de doi ani, și o cursă globală este în desfășurare pentru a dezvolta noi tehnologii care ar putea modela viitorul războiului. Rusia își intensifică producția internă de drone de luptă pentru a susține invazia și a primit livrări semnificative de la aliatul său Iran.

O coaliție a aliaților Ucrainei s-a angajat să livreze țării 1 milion de drone în termen de un an, iar armata a spus că a folosit drone navale pentru a distruge o navă de război rusă în Marea Neagră săptămâna trecută. În ianuarie, oficialii de la Casa Albă s-au întâlnit cu companiile de apărare pentru a discuta despre tehnologiile inovatoare de câmp de luptă care ar putea ajuta Ucraina în încercarea sa de a combate invazia Rusiei.

Focalizarea pe drone vine în momentul în care Ucraina se confruntă cu o penurie de artilerie, o situație care ar putea deveni atât de critică în lunile următoare încât armata ar putea fi nevoită să decidă să se concentreze pe un front de război mai îngust, a raportat anterior Bloomberg. Ucraina a anunțat sâmbătă că se retrage din Avdiivka după o luptă de câteva luni.

Cancelarul german Olaf Scholz a crescut presiunea asupra aliaților europeni să mărească ajutorul militar pentru Ucraina, folosind un discurs la Conferința de Securitate de la München pentru a avertiza asupra costului politic și financiar al unei victorii rusești.

Deși noile capacități ale dronelor nu înlocuiesc nevoia urgentă de proiectile, acestea ar putea ajuta la atenuarea unei părți din această lipsă și ar crea o nouă dinamică pe câmpul de luptă, au spus persoanele.

Dronele echipate cu inteligență artificială ar fi desfășurate în flote mari, comunicând una cu alta pentru a ținti pozițiile inamice fără ca fiecare să fie controlată de un operator uman, a spus una dintre persoane.

Amiralul Rob Bauer, președintele comitetului militar al NATO, a declarat pentru Bloomberg că utilizarea dronelor de către Ucraina „în combinație cu inteligența artificială” ar putea fi „mai de succes decât barajele de artilerie asupra rușilor.”

„Națiunile se uită la swarming (atacuri coordonate în masă), națiunile se uită la IA pentru a îmbunătăți dronele relativ simple și sistemele relativ simple de camere sau video pentru a deveni mult mai conectate cu software,” a spus Bauer. Există o „cursă fără sfârșit” cu Rusia pentru a dezvolta tehnologia de vârf, a adăugat el.

Vorbind la München, președintele ucrainean Volodomîr Zelenski a cerut aliaților săi să-i furnizeze mai multe arme de lungă distanță și artilerie. „Menținerea Ucrainei într-un deficit artificial de artilerie și arme de lungă distanță îi permite lui Putin să se adapteze la intensitatea actuală a războiului,” a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cheia dronelor este sistemul de comunicare cu ele sau intre ele. Daca rusii il bruiaza si s-au dovedit ca sunt buni in bruiaj electronic, atunci dronele sunt degeaba. Poate constructori s-au gandit la un mod de nu a fi afectate de bruiaj. Sau poate e o minciuna englezeasca, cum au mai fost. Vom vedea ce va fi.

  2. Oricum ,chiar dacă armata invadatoare rusă cîștigă puțin teren datorită lipsei de muniții pe moment la ucrainieni ,în final va pierde ! Toți dobitocii din jurul lui Putin amenință cu lovituri nucleare. In disperare de cauză și incoștiență ,Putin s-ar putea să comită greșeala ,dar va fi ultimul gest din viața lui ! Arme nucleare are și occidentul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *