Actualitate

EXCLUSIV. Claudiu Târziu (AUR): Ceea ce a făcut Lukaşenko este terorism de stat

La 23 mai 2021, KGB-ul din Belarus controlat de Aleksander Lukașenko a deturnat un avion de pasageri străin, cu ajutorul unui aparat de zbor militar. Scopul acestui act terorist a fost de a pune mâna pe bloggerul și jurnalistul anti-sistem Roman Protasevici.

Timpul a solicitat senatorului AUR în Parlamentul României, Claudiu Târziu să comenteze situația de la Minsk.

„Timp de trei decenii, Belarus este un stat capturat de dictatorul Aleksander Lukașenko. În această țară se încalcă brutal cele mai elementare drepturi ale omului. Asasinatele politice și represiunilie împotriva oponenților regimului au devenit o normalitate. Însă, deturnarea unui avion de pasageri, cu ajutorul unui avion militar, a trecut toate liniile roșii posibile.

UE ar trebui sa creeze un tribunal internațional pentru crimele comise de regimul de la Minsk, iar Lukașenko trebuie declarat terorist și dat în urmărire internațională. Voi cere Ministerului de Externe rechemarea ambasadorului României de la Minsk, iar Parlamentului Românei să adopte o declarație prin care regimul de Lukașenko sa fie declarat regim terorist, cu toate consecințele de rigoare”, a declarat copreședintele AUR, Claudiu Târziu, pentru TIMPUL.MD.

TIMPUL.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *