Actualitate

Exclusiv pentru TIMPUL: Jurnalistă egipteană prezintă situaţia tensionată din Cairo

„Situaţia în Egipt continuă să fie îngrijorătoare”, informează aceasta. Jurnalista spune că securitatea ţării este minimă, în condiţile în care criminalii au rămas la libertate, iar poliţia nu şi-a recăpătat pe deplin forţele.

Shahira Amin spune că violenţele stradale nu au încetat după demisia regimului. Câteva zile în urmă, în câteva regiuni ale Cairului au izbucnit ciocniri între musulmani şi creştini. În urma violenţelor, treisprezece creştini au fost ucişi.

Marşul „milionului de femei” care cerea egalitatea în drepturi, s-a sfârşit în haos după ce grupuri de bărbaţi au agresat şi hărţuit femeile care îşi revendică drepturile.

„Protestatarii continuă să fie arestaţi şi ţinuţi în detenţie, iar aceasta demonstrează că forţele militare şi securitatea de stat se află încă în mâinile regimului” adaugă jurnalista.

Pe de altă parte, din cauza tulburărilor, economia ţării este menţinută virtual. Cea mai mare temere a jurnalistei este faptul că membrii Partidului Naţional Democratic, afiliat regimului, îşi restructurează forţele şi ar putea reveni la putere. Noua guvernare a anunţat că intenţionează să organizeze alegeri parlamentare peste două luni. Amin consideră că termenul este prea scurt şi nu va permite partidelor să se pregătească de campania electorală. Acest fapt, în viziunea jurnalistei măreşte considerabil şansele vechiului partid să se reîntoarcă la guvernare.

După ce a demisionat de la postul oficial de televiziune Nile TV, aservit guvernării, jurnalista egipteană Shahira Amin informează mass-media internaţională despre situaţia reală din Egipt.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *