CSI / Rusia

Exclusiv: Putin va rămâne la putere și după anul 2024

Vladimir Putin a decis să candideze la alegerile prezidențiale din martie, o decizie care îl va menține la putere cel puțin până în 2030, în condițiile în care șeful Kremlinului simte că trebuie să conducă Rusia în cea mai periculoasă perioadă din ultimele decenii.

Putin, căruia Boris Elțîn i-a înmânat președinția în ultima zi a anului 1999, a ocupat deja funcția de președinte mai mult timp decât orice alt conducător rus de la Iosif Stalin încoace, depășind chiar și mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Sursele, sub rezerva anonimatului din cauza sensibilității politicii de la Kremlin, au declarat că vestea deciziei lui Putin s-a scurs și că consilierii se pregătesc acum pentru campanie și pentru o alegere a lui Putin, notează Reuters.

Pentru Putin, despre care sondajele de opinie arată că se bucură de cote de aprobare de 80% în interiorul Rusiei, alegerile sunt o formalitate dacă va candida: cu sprijinul statului, al mass-mediei de stat și aproape fără disidența publicului larg, este sigur că va câștiga.

“Decizia a fost luată – el va candida”, a declarat una dintre sursele care are cunoștință de planificare. O aluzie coregrafică ar trebui să vină în câteva săptămâni, a declarat o altă sursă, confirmând un raport al ziarului Kommersant de luna trecută.

O altă sursă, de asemenea familiarizată cu modul de gândire al Kremlinului, a confirmat că a fost luată o decizie și că consilierii lui Putin se pregătesc pentru participarea lui Putin. Alte trei surse au declarat că decizia a fost luată: Putin va candida.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *