ActualitateJustiție

EXCLUSIVITATE/ Procuratura Generală a deschis dosar penal pe cazul „kuliokul”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon ar putea fi cercetat penal. Procuratura Generală a decis, astăzi, 18 mai, să deschidă dosar penal pe cazul „kuliokul”.

Potrivit surselor Jurnal.md, prin ordonanța PG a fost pornit dosar penal pe faptul finanțării ilegale a PSRM de către un grup criminal organizat.

Vă reamintim că, în anul 2020, opinia publică a fost scandalizată după ce au apărut imagini video în care apare Igor Dodon, căruia Plahotniuc îi întinde o pungă neagră.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat, la un an de la apariția imaginilor cu punga neagră, că nu există suficiente probe pentru inculparea fostului președinte, iar în octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale în baza imaginilor făcute publice de Reniță.

Curtea de Apel Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Sursa: Jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *