Actualitate

Executivul de la Chișinău vrea o raționalizare a cheltuielilor publice

Comitetul va aproba Memorandumul și termenii de referință, în care se stabilesc ministerele de ramură asupra cărora se vor efectua analizele de cheltuieli și precizări referitor la economiile depistate. La finalizarea fiecărui exercițiu de raționalizare a cheltuielilor publice, Comitetul va prezenta Raportul final Guvernului și Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, pentru informare.

Pentru a stabili care cheltuieli ar urma să fie raţionalizate va fi efectuată o analiză. Procesul de raționalizare a cheltuielilor urmează a fi integrat în procesul bugetar anual. Pentru anul 2018, în cadrul procesului de raționalizare a cheltuielilor publice, vor fi examinate cheltuielile în domeniul educației, pentru a determina dacă activitățile din acest sector sunt realizate în mod eficient și pentru a identifica măsuri de economisire ce urmează a fi incluse în bugetul pentru anul 2020. Raționalizarea cheltuielilor va cuprinde învățământul superior și cel profesional tehnic.

Raționalizarea cheltuielilor publice este o practică internațională, fiind implementată în țări precum: Canada, Marea Britanie, Franța, Irlanda, Danemarca și altele, fiind recomandată de FMI.

Sursa: ipn.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *