Actualitate

Executorii JUDECĂTOREȘTI nu vor mai primi onorarii de MILIOANE de lei, acum le va fi pusă o LIMITĂ

Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură în Parlament. Potrivit deputatului PLDM, Lilian Zaporojan, unul dintre autorii proiectului, o astfel de prevedere legală este extrem de necesară, deoarece în unele cazuri, onorariile executorilor judecătoreşti depăşesc suma de 1 milion de lei, scrie PN.

„Prin adoptarea acestor prevederi, ameliorăm situaţia cetăţenilor, fără a prejudicia drepturile executorului. Este necesar ca onorariul să fie plafonat”, a spus Lilian Zaporojan.

Până acum onorariul executorului judecătoresc nu avea o limită fixă. Potrivit autorilor proiectului de lege, necesitatea plafonării onorariilor a apărut din cauza situaţiilor înregistrate în anii precedenţi, când executorii judecătoreşti încasau sume imense.

Proiectul de lege stipulează că onorariul va fi achitat cu coeficientul de 0,5% şi nu de 3% cum era până în prezent. Totodată, documente prevede că în cazul în care procedura de executare va fi în termen de 15 zile, debitorul poate să nu achite onorariul în deplină măsură.

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *