UE / Nato

Exemplu de demnitate! Zelenski a refuzat să-l primească pe Președintele Germaniei Steinmeier la Kiev din cauza legăturilor sale strânse cu Rusis

Steinmeier a confirmat anularea vizitei la Kiev.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a vrut să vină la Kiev pentru a se întâlni miercuri cu liderul ucrainean Volodymyr Zelensky, dar nu vrea să-l vadă.

BILD scrie despre asta .

Potrivit publicației, Biroul Președintelui Federal a primit o declarație clară că Kievul nu este pregătit pentru astfel de întâlniri acum.

Steinmeier a vrut să vină la Kiev ca parte a unei delegații străine, dar Zelensky l-a refuzat din cauza legăturilor strânse cu Rusia.

Nu se știe dacă poziția lui Zelenski se va schimba în viitorul apropiat. Se observă că alți politicieni europeni sunt bineveniți la Kiev.

“Suntem cu toții conștienți de legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia, care au fost modelate și de formula Steinmeier. Acum nu este binevenit la Kiev. Să vedem dacă asta se schimbă”, a spus un diplomat ucrainean într-un comentariu pentru BILD.

Acum, președintele Germaniei se află într-o vizită în Polonia. Și de acolo, după cum scrie ziarul, liderul european ar putea merge la Kiev.

În cadrul unei conferințe de presă cu omologul său polonez Andrzej Duda, președintele german a confirmat că este pregătit să plece la Kiev cu colegi din Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, dar autoritățile ucrainene au considerat prezența lui indezirabilă.

Steinmeier a fost un susținător vocal al controversatei gazoducte Nord Stream 2 și a făcut lobby pentru interesele energetice ale Rusiei în Europa în toate modurile posibile.

După începerea războiului, Steinmeier a condamnat prin vorbe acțiunile lui Putin în relația cu Ucraina și chiar a cerut ca conducerea politică a Federației Ruse să fie adusă în judecată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *