Externe

Exemplu pentru Moldova! – Bustul lui Pușkin, demontat de pe fațada unui teatru din Cernăuți

Un bust din ipsos al poetului rus, Alexandr Pușkin, a fost demontat de pe fațada clădirii teatrului regional de muzică și dramă, numit Olga Kobîleanska. Consiliul Regional Cernăuți a oferit permisiunea după câteva luni de la solicitare, scrie Tsn.

„Întrucât clădirea este un monument de arhitectură de importanță națională, ar fi trebuit să fie dat de Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei”, a explicat consiliul regional.

Astfel, pentru dezmembrare s-a chemat un stivuitor. Bustul lui Pușkin va fi păstrat ca artefact în depozitul teatrului, lângă bustul sovieticului Stalin.

În curând va avea loc o adunare la Cernăuți, în cadrul căruia locuitorii vor putea stabili al cui bust să instaleze pe fațada teatrului. Printre opțiuni se numără Iurii Fedkovici, Lesia Ukrainka și alți ucraineni celebri. Chestionarul va fi publicat pe pagina de Facebook a teatrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nici chiar așa. Personal sunt împotriva demolarilor și distrugerilor de orice fel. Nu cred ca Puskin ar avea vreo legătură c “operațiunea speciala*. Dacă ar fi fost ceva legat de Lenin, Stalin, sigur era altceva.

    1. Pușkin a scris o poezie pe când era exilat în Basarabia. Spunea că se simte ca un leu pe aici și basarabencele sunt țigănci…la dracu cu Pușkin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *