ActualitateExterne

Exerciţii comune ruso-chineze în nord-vestul Oceanului Pacific

Nave militare ruse şi chineze au simulat misiuni anti-submarin în nord-vestul Oceanului Pacific, în cadrul unor exerciţii comune în regiunea Asia-Pacific, a relatat marţi agenţia de presă rusă Interfax, citată de Reuters.

”Un grup tactic de nave de război a efectuat manevre şi s-a plasat în dispozitiv pentru a organiza apărarea anti-submarin”, a anunţat Flota rusă din Pacific.

Interfax a menţionat că nave militare ruse şi chineze au început patrularea comună după ce în septembrie au participat la exerciţiile navale Beibu/Interaction.

n timpul misiunilor de patrulare sunt prevăzute sesiuni de antrenament şi exerciţii de pregătire pentru luptă, inclusiv măsuri de apărare anti-submarin şi de salvare pe mare.

Potrivit agenţiei de presă ruse citate, la aceste exerciţii navale Rusia a participat cu distrugătoarele Amiral Panteleev şi Amiral Tribuţ din Flota rusă din Pacific, iar China cu distrugătoarele Xining şi Wuxi şi fregata Linyi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *