Actualitate

Exercițiul simplu care te face fericită

Pentru fiecare persoană, fericirea înseamnă ceva diferit. Poate cineva vrea bani, altcineva carieră sau prieteni. Totuși, când ajungi să dobândești unul dintre aceste lucruri, sunt șanse să îți dai seama că nu este, de fapt, ce îți dorești. Dacă vrei să eviți dezamăgirea, caută să ai un echilibru în viață, iar pentru asta, trebuie să acorzi aceeași atenție fiecărui plan al vieții tale.

Psihologii folosesc un test simplu pentru a afla dacă oamenii au acest echilibru și sunt fericiți, potrivit brightside.me.

Pe o foaie de hârtie, fă un cerc și trece în afara lui fiecare plan al vieții tale: familie, prieteni, sănătate, pasiuni, bani, timp liber, dezvoltare personală și carieră. După ce ai terminat acest pas, evaluează-ți fiecare plan și acordă-ți note de la 1 la 10, în funcție de cât de mult succes ai avut în anul care a trecut. În imaginea de mai jos vezi cum trebuie să arate cercul tău.

Când ai punctat fiecare plan din viața ta, unește toate notele într-un cerc. Rezultatul reprezintă roata vieții tale și te va ajuta să îți dai seama care sunt aspectele care au nevoie de îmbunătățiri sau de mai multă atenție din partea ta.

Nu îți face griji dacă nu ai obținut punctaj maxim în fiecare domeniu. Testul are rolul de a te ajuta să identifici ce aspecte ale vieții tale au nevoie de mai multă atenție și să găsești echilibrul din viața ta care te face nefericită. Specialiștii recomandă să faci acest exercițiu în fiecare lună și să vezi cum roata ta devine tot mai uniformă de la o lună la alta.

Alte metode prin care poți deveni fericită
Sunt și alte moduri prin care poți fi o persoană fericită. În primul rând, încearcă să faci mai mult bine pentru oamenii din jurul tău. Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că oamenii care se implică în acțiuni caritabile sunt mai fericiți decât cei care nu fac astfel de acte.

Când te simți deprimată, gândește-te la toate lucrurile pentru care ar trebui să fii recunoscătoare. Dacă ai o casă, ești sănătoasă, iar oamenii din jurul tău sunt bine, vei vedea că lucrurile neplăcute din viața ta nu sunt atât de grave.

Și faptul că intri în rutină poate fi un motiv de nemulțumire. Încearcă să faci zilnic ceva nou, pentru că astfel îți vei ajuta mintea să funcționeze mai bine și îți vei stimula creierul. Și dacă chiar vrei să stai departe de nefericire, rămâi neutră. Nu încerca să îți impui punctul de vedere, pentru că oamenii nu vor să le dea dreptate altora, ci vor să arate că ei le știu pe toate. Păstrează-ți energia și spune-ți punctul de vedere doar în fața celor de care chiar îți pasă și care îți cer punctul de vedere.

sursa: unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *