Frumusețe

Exfolierea, soluţia optimă pentru un ten curat şi luminos

De ce avem nevoie de exfoliere?
Pielea se regenerează zilnic. Celulele noi le înlocuiesc pe cele îmbătrânite, care mor şi rămân pe piele. Exfolierea îndepărtează celulele moarte, pentru ca acestea să nu astupe porii. În plus, exfolierea contribuie şi la detoxifierea pielii, la reducerea cearcănelor şi la stimularea circulaţiei sângelui. Este important ca exfolierea să aibă loc o dată la patru zile, nu mai des, pentru a nu înlătura stratul protector de substanţe grase care se regăsesc pe piele şi o protejează de praf, bacterii, impurităţi şi alţi factori externi. Exfolierea se realizează cu produse care conţin granule abrazive şi, în funcţie de metodele folosite, poate fi mecanică sau chimică.

Exfolierea mecanică
Exfolierea mecanică presupune îndepărtarea celulelor moarte folosind perii, mănuşi speciale sau produse naturale abrazive – sare, făină de mălai, cafea, zahar etc. Pentru ca exfolierea să dea rezultate bune, granulele abrazive trebuie să fie cât mai fine. Astfel de efecte se pot obţine acasă, făcând câteva combinaţii cu produsele pe care le avem la îndemână în bucătărie.

Exfoliant cu sare de mare şi ulei de măsline
Pentru a pregăti un asemenea preparat aveţi nevoie de 100 ml de ulei de măsline şi patru linguri de sare de mare. Dacă sarea este prea măşcată, ea poate fi mărunţită. Aplicaţi uleiul de măsline pe corp, apoi masaţi pielea cu sare de mare. Fiţi foarte atente când ieşiţi din cadă – uleiul de măsline se depune pe pereţii căzii, iar suprafaţa devine alunecoasă!

Exfoliant cu cafea sau zaţ de cafea
Cafeaua măcinată sau zaţul de cafea pot fi combinate, de asemenea, cu ulei de măsline, sau chiar cu gel de duş. Veţi observa că pielea va deveni foarte fină şi plăcută la atingere, dar şi aromată. Masajul cu cafea în zonele în care este instalată celulita va neutraliza aspectul de coajă de portocală.

Exfoliant cu miere şi mălai
Amestecaţi două linguri de făină de mălai cu câteva linguri cu miere şi puţin gel de duş. Masaţi delicat, fără a apăsa pielea, pentru a nu o irita. Folosiţi acest exfoliant natural pentru picioare şi coate. Ingrediente asemănătoare puteţi folosi şi la prepararea măştilor de faţă.

O. C.

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *