Politică

Există două motive importante pentru refuzul Occidentului de a furniza întregul arsenal de arme Ucrainei, iar unul dintre ele se referă la cancelarul german Angela Merkel

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a explicat într-un interviu acordat ziarului spaniol La Razon, motivele pentru care Occidentul ezită să ofere toate armele necesare Ucrainei pentru a face față Rusiei în războiul declanșat de Putin în februarie 2022. Reznikov consideră că una dintre reticențele Vestului este legată de faptul că fostul cancelar german Angela Merkel a împiedicat aderarea Ucrainei la NATO în 2008.

Ministrul Apărării din Ucraina a subliniat că prioritatea este un sistem de apărare aeriană care să le permită să-și închidă cerul, referindu-se la arme sofisticate și mai ușoare, precum avioanele F-16 sau Swedish Gripin. El a explicat că Occidentul a trăit mult în dogma de a nu provoca Rusia, dar acum trebuie să ia în considerare că Federația Rusă nu este aceeași cu Uniunea Sovietică și că Ucraina nu mai este o țară sovietică cu o armată sovietică.

Întrebat despre reacția societății din Rusia față de război, Reznikov a spus că oamenii din Rusia trăiesc într-un regim de propagandă și spălare constantă a creierului, iar situația din țară este una dificilă. El a afirmat că, în orice caz, Federația Rusă așa cum o știm s-a terminat și că vom vedea cum continuă parada suveranităților în diferite regiuni ale țării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *