Actualitate

Exoplaneta Ross 128 B are condiții perfecte pentru a susține viața și nu este foarte departe de Terra

Deși se află mult mai aproape de steaua ei, doza de radiații care ajunge pe suprafața planetei este de doar 1,38 de ori mai mare decât cea pe care o resimnte Terra. Aceste condiții ar face, dacă planeta ar avea viață, ca aceasta să nu fie afectată de radiații. Ce este și mai interesant, datorită deplasării sistemelor solare, peste aproximativ 80.000 de ani exoplaneta Ross 128 b va deveni cel mai apropiat corp ceresc de noi pe care ar putea exista viață în afara Pământului. Ross 128 b va ajunge chiar mai aproape de noi decât este acum planeta Proxima b.

“Deși Ross 128 b nu este geamânul Pământului și există încă multe lucruri pe care nu le știm despre potențialul său, am reușit să întărim argumentul că este o planetă cu o climă temperată care ar putea avea pe suprafața sa apă lichidă și, de ce nu, și viață”, a declarat Diogo Souto, de la Observatório Nacional din Rio de Janeiro, Brazilia.

Astronomii vor să aprofundeze cercetările și să încerce să detecteze posibile urme de oxigen în atmosfera exoplanetei Ross 128 b. Pentru această cercetare se vor folosi de ajutorul Extremely Large Telescope, din Chile, a cărei construcție este estimată a se încheia în anul 2024.

Sursa: cunoastelumea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *