Bună Dimineața

Experiențe pietonale în Barcelona

Numărul pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor îl depășește lejer pe cel al șoferilor de autoturisme, iar lățimea trotuarelor și trecerilor pietonale se ia la întrecere cu cea a carosabilelor. Nu vezi mașini parcate pe trotuare, iar distanța dintre cele parcate în locurile reglementate este incredibil de mică. Într-atât de mică, încât nu prea găsești mașini cu barele de protecție întregi. Acestea sunt cel puțin zgâriate de la ciocnirile ușoare între automobile în proces de parcare. Toate astea pentru a ocupa cât mai puțin spațiu, pentru ca să poată staționa cât mai multe mașini și pentru a nu plăti amenzi pentru parcări neregulamentare. În caz de ambuteiaj, nimeni nu claxonează, nimeni nu staționează pe trecerea de pietoni, chiar dacă e verde pentru șoferi și nimeni nu depășește limita de viteză.

Indiferent dacă este sau nu zonă turistică, pietonii au mereu unde să-și tragă sufletul pe o băncuță sau pe gazon într-un parc, au unde-și umple sticluța cu apă de la un izvor public.

Nu este nimic mai plăcut, decât să te simți în siguranță, mai ales, fiind pieton și nici nu presupune un efort foarte mare. Trebuie să urmezi proverbul „Ce ție nu-ți place, altuia nu face”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *