Actualitate

Expert despre șansele PCRM de a reveni în Parlament cu majoritatea mandatelor

De această părere este politologul Mihai Cernenco, care a comentat rezultatele unui sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, ce arată că șansele comuniștilor de a prelua conducerea țării sunt foarte mari.

Expertul susține că rezultatele sondajului ASDRM nu corespund realității. ”Oamenii nu sunt pregătiți să răspundă la asemenea întrebări. În plus, până la alegerile parlamentare mai este un an, timp în care lucrurile s-ar putea schimba esențial. Nu sunt date reale”, a spus Mihai Cernenco.

Întrebat care dintre partide ar putea să treacă totuși pragul electoral la următoarele alegeri parlamentare, politologul a menționat că șanse mari au în primul rând partidele de guvernământ.

”Dacă PL și PLR se vor uni, șansele sunt în creștere, în caz contrar, nu vor trece pragul electoral. PLDM și PDM vor reveni la conducere, dacă vor reuși să modifice sistemul electoral. Aceste partide au structuri bine închegate în raioane comparativ cu PCRM, care este concentrat preponderent în Chișinău. Dacă măcar 50% din sistemul electoral va fi modificat, atunci comuniștii chiar nu au nicio șansă să revină la guvernare”, a precizat expertul.

Mai mult, Mihai Cernenco consideră că PCRM va pierde cu siguranță lupta pentru putere și de această dată, dacă Coaliția de Guvernare Pro-Europeană va reuși, de asemenea, să ducă la bun sfârșit reforma administrației publice locale, va semna Acordul de asociere cu UE și va obține în final regim liberalizat de vize cu statele UE. 

Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *