Opinii și Editoriale

Expert energetic: Regiunea transnistreană nu va achita niciun un bănuț pentru gazul care este livrat în stânga Nistrului

Regiunea transnistreană nu va achita nimic, niciun bănuț pentru gazul care este livrat în stânga Nistrului, a declarat expertul energetic Victor Parlicov în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Potrivit expertului, această practică continuă de 30 de ani și faptul că astăzi transnistrenii nu achită pentru gazele naturale nu trebuie să mire pe nimeni, transmite Radiomoldova.

„Sigur că nu vor achita, niciodată nu au achitat, de ce s-a agitat lumea în luna decembrie anul 2022, pe când noi asta facem de 30 de ani. Din anul 1994, gazul merge în regiunea transnistreană, dar din 2005, din stânga Nistrului nu s-a achitat nici un „copeică”, s-a dus gaz gratuit în stânga Nistrului și s-a luat energie electrică la prețuri uneori mai bune, uneori mai proaste. Moldovagaz mai are față de Gazprom datorii aferente, vreo opt miliarde – aceste datorii au devenit datorii neacoperite”, a declarat Victor Parlicov.

În prezent, datoria regiunii transnistrene la gazele naturale către Gazprom este în jur de nouă miliarde de dolari.

De asemenea, în cadrul aceleiași emisiuni, expertul a mai declarat că de la 1 ianuarie, concernul rus Gazprom ar putea sista livrările de gaze naturale către Republica Moldova. În aceste condiții, țara noastră va procura din nou curent de pe piața europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *