Actualitate

Expert-Grup: Cei mai mulți bani din buget urmau să fie cheltuiți pentru educație, iar cei mai puțini pentru apărare

Centrul a analizat şi a prezentat cum aceşti bani urmau să fie cheltuiţi în anul curent, scrie IPN.

Veniturile la Bugetul de Stat se preconizau să fie de 30,4 miliarde de lei. Jumătate din acestea, 15,43 miliarde urmau să se acumuleze din TVA, aproape 4 miliarde din accize, câte circa 3 miliarde din impozitele achitate de persoanele fizice şi juridice şi din granturi.

Din cheltuielile preconizate de peste 34 de miliarde lei, peste 7 miliarde aveau să le constituie transferurile către autorităţile publice locale, peste 3 miliarde pentru infrastructură, iar mai puţin de un miliard pentru subvenţionare.

Cel mai finanţat sector de către Bugetul de Stat este cel al învăţământului, pentru acesta urma să se acorde peste 8 miliarde de lei, pentru asigurarea şi asistenţa socială – peste 6 miliarde de lei, iar pentru transferuri cu destinaţie specială către bugetele unităţilor teritorial-administrative – 5,6 miliarde.

Sectoarele care sunt cel mai slab finanţate din bugetul de stat sunt apărarea naţională, ştiinţă şi inovaţii, ocrotirea mediului şi hidrometeorologie, activitatea externă. Aceste sectoare urmau să primească fiecare sub un miliard de lei. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *