Politică

Expert: NEGRUȚĂ nu vrea să-și riște viitorul în alte ACȚIUNI MURDARE

De această părere este ex-viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep, care a declarat astăzi că partidele de guvernămînt se pregătesc de marea privatizare preconizată pentru toamna anului curent, informează NOI.MD

Valeriu Ostalep susține că Veaceslav Negruța nu vrea să-și mai păteze imaginea după ce s-a ales cu un dosar penal în cazul Sandulache. ”În această toamnă va avea loc o nouă etapă de ”privatizare” a bunurilor de stat. Acum, Negruța, după ce s-a ars cu ăștia 400 de mii de lei în cazul Sandulache, nu vrea să-și mai pună la bătaie dorul. Este vorba despre niște interese stricte de partid. PLDM se pregătește de o mare privatizare, iar Negruța nu vrea să-și mai riște viitorul participînd în alte acțiuni murdare care ar putea să se soldeze cu noi dosare penale”, a specificat Valeriu Ostalep.

În context, ex-viceministrul de externe a ținut să menționeze că noul candidat la funcția de ministru nu a fost ales întîmplător. ”Guvernarea, inclusiv PLDM, are nevoie de ministrul finanțelor pentru a începe privatizarea și iată au găsit un specialist de la sfîrșitul anilor 90. Eu țin minte perioada eroică de jaf a R. Moldova, cînd au dispărut toate uzinele și aproape toate obiectele de stat. Filat a privatizat cele mai bune clădiri din centrul Chișinăului, el fiind atunci șef la privatizare, și puteți să vedeți cine atunci era ministru al finanțelor. N-am auzit în ultimii ani ca obiecte strategice de la noi să fie privatizate de către investitori străini. La noi totul trece sub controlul celor care se află la putere”, a precizat Valeriu Ostalep.

Președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 14 august, la propunerea prim-ministrului Iurie Leancă, decretul privind revocarea din funcție, în baza cererii de demisie, a ministrului Finanțelor, Veaceslav Negruța.

TIMPUL.MD via NOI.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *