Politică

Expert: Protestele organizate de partidul „ȘOR” conduc Moldova către o fundătură

Protestele din Chișinău, organizate de partidul Șor, sunt pentru țară un drum către o fundătură, declară directorul Institutului de politici publice, Vitalie Andrievschi.

Într-un interviu acordat unui corespondent Infotag, el a spus că i-a provocat un ”sentiment neplăcut” acțiunea de protest de duminică, 18 septembrie, deoarece a fost organizată de cei care ”au jefuit Moldova”, transmite Știri.md.

„Și faptul că astfel de organizatori de proteste sunt susținuți de cetățenii de rând ai Republicii Moldova mărturisește o boală gravă a societății moldovenești, pe care va trebui să o tratăm mult, mult timp”, a spus el.

Andrievschi nu crede că șefa statului Maia Sandu, a cărei demisie a fost cerută duminică de protestatari, poate repeta soarta lui Mihail Gorbaciov, care s-a bucurat de mai mult respect și recunoaștere a meritelor în străinătate și de mai puțină simpatie în fosta URSS.

„Doamna Sandu nu este Gorbaciov sau Elțin, își are propriul drum în istoria Moldovei. Ea va rămâne în istorie pentru trei lucruri fundamental importante: ca șef al statului moldovenesc a făcut tot posibilul pentru ca Moldova să urmeze calea europeană a dezvoltării, devenind candidată la aderarea la Uniunea Europeană. 

Sandu și-a exprimat cu îndrăzneală și fără echivoc sprijinul pentru Ucraina. Sandu este cel mai onest politician moldovean. Acesta este etalonul ei principal, pe care îl vor urma alți politicieni din Moldova”, a mai adăugat Andrievschi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *