CSI / RusiaUcraina

Expert român: Rusia ar putea desfășura în luna februarie o ofensivă majoră în Ucraina pentru a forța Occidentul să negocieze pacea

În luna februarie, Rusia ar putea desfășura o ofensivă majoră în Ucraina pentru a forța Occidentul să negocieze pacea, care să se încheie cu un armistițiu, pentru câteva decenii, a declarat analistul român, Sorin Ioniță.

De asemenea, expertul a subliniat că nu crede că politicienii de la Kiev își vor asuma semnarea armistițiului în condițiile în care, în toamna acestui an, în Ucraina ar urma să se desfășoare alegeri parlamentare, scrie Radiochisinau.md.

„Se presează, se aruncă resurse și la un moment dat așteaptă să se plictisească occidentalii să-i forțeze pe ucraineni să semneze un armistițiu, nu neapărat o pace. Nu cred că e posibil pentru că Ucraina, conform Constituției ar trebui să aibă alegeri parlamentare în toamnă acestui an, iar la anul alegeri prezidențiale cred că și locale. Eu nu văd că vreun lider politic sau de orice fel ucrainean care să vină în fața poporului acum să zică să semnăm, e prea târziu pentru așa ceva”, a declarat Ioniță.

Anterior și ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunțat că Rusia se pregătește să organizeze o ofensivă majoră în primele două luni ale anului 2023.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului din America, efortul Kremlinului de a se pregăti pentru o probabilă acțiune strategică decisivă în anul 2023, nu exclude stabilirea condițiilor pentru un război de uzură, pe termen lung, în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *