Ultima oră

Expert rus despre vinul moldovenesc: “Îmi place laptele”

Ghennadi Ivanov împreună cu mai mulţi experţi ai Serviciului sanitar rus au sosit în Moldova pentru a inspecta mai multe fabrici de vin. Verificările au început astăzi, cu Centrul naţional de certificare a calităţii produselor alcoolice.

"Eu beau lapte. Îmi plac produsele lactate, deoarece acestea sunt sănătoase şi benefice", a declarat Ghennadi Ivanov.

Inspectorii de la "Rospotrebnadzor" urmează să mai verifice fabrici de vinuri, dar şi câteva podgorii. Vizita experţilor ruşi la Chişinău se va încheia vineri. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii speră că până atunci, vor reuşi să-i convingă pe experţii ruşi că vinurile moldoveneşti sunt de calitate.

"Noi avem toate documentele normative şi suntem în stare să demonstrăm. Numai permiteţi-ne să lucrăm cu ei. Cred, cum a spus şi dumnealui, că va mai avea loc o întâlnire între domnul Bumacov şi domnul Onişcenko, în cadrul căreia va fi luată o hotărâre", a menţionat şeful Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Producţiei Alcoolice, Andrei Gurin.

Vizita experţilor de la Moscova are loc la aproape o lună după ce Rusia a impus embargo vinurilor moldoveneşti. "Rospotrebnadzor" a anunţat atunci că a depistat în vinurile noastre un conţinut sporit de dibutilftalat.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *