Actualitate

Experți ai Rospotrebnadzor ar putea veni la Chișinău

Anunțul a fost făcut astăzi de medicul sanitar-șef Ghenadii Oniscenko într-un interviu pentru interfax.ru.

Se întâmplă după ce ieri Oniscenko s-a întâlnit la Moscova cu un grup de experți moldoveni. Acesta spune că este satisfăcut de rezultatele acestei întâlnirii. „Însăși faptul venirii lor a făcut ca situația să avanseze”, a precizat acesta.

Părțile au discutat despre măsurile pe care autoritățile moldovenești trebuie să le îndeplinească pentru a asigura calitatea produselor alcoolice. De asemenea, în cadrul întrevederii, a fost luată decizia de a continua lucrările de armonizare a cerințelor privind calitatea și siguranța producției alcoolice.

Medicul sanitar-șef a mai spus că pentru reluarea livrărilor de vin pe piața rusească, Rospotrebnadzor va avea o abordare individuală pentru fiecare din vinificatorii moldoveni, așa cum s-a întâmplat după embargoul din 2006. Însă când se va trece la această etapă depinde de autoritățile de la Chișinău.

Precizăm că Rospotrebnadzor a impus embargou vinurilor moldoveneşti pe zece septembrie curent şi a criticat autorităţile moldoveneşti de incompetenţă.

Iar la 25 septembrie curent, Comisia Europeană a declarat că va cere tuturor statelor membre ale Uniunii Europene ridicarea cotelor la importul de vinuri moldovenești pe piața comunitară.

TIMPUL.MD via ECO.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *