RăzboiUcraina

Experți internaționali: Rusia ar putea ataca Ucraina din direcția Breansk, Kursk și Voronej

Rusia ar putea ataca în timpul apropiat Ucraina din direcția Breansk, Kursk și Voronej, iar de acolo să se deplaseze spre sud, susțin experții internaționali. Astfel, potrivit lor, puterea de rezistență și victoria Ucrainei sunt în mâna Occidentului.

Rusia ar putea ataca în timpul apropiat Ucraina din direcția Breansk, Kursk și Voronej, iar de acolo armata rusă să va deplasa înspre sud, la vest de Harkov, de-a lungul râului Vorskla, un afluent al Niprui. Conform acestui scenariu, ținta rușilor vor fi orașele Poltava și Dnipro, astfel vor încerca, să-și concentreze forțele din această direcție cu cele care luptă acum în est, în zona Bakhmut și Soledar, a afirmat într-un interviu pentru BBC, generalul polonez Waldemar Skrzypczak. De asemenea, el mai spune că direcția belarusă nu va face decât să distragă atenția ucrainenilor.

Generalul a menționat că Rusia are o rezervă de 1,2 milioane de soldați, iar 300 de mii sunt în proces de instruire și în curând vor fi gata pentru luptă.

Potrivit lui, în această situație, Cheia Victoriei Ucrainei este în mâna Occidentului.

Și expertul român Sorin Ioniță a declarat pentru Radio Moldova că în luna februarie Rusia ar putea demara o ofensivă majoră în Ucraina. El a precizat că și forțele NATO își întăresc pozițiile pe flancul estic, iar dotarea României cu tehnică militară de cercetare, vorbește despre noi pericole.

„Important că se consolidează flancul estic al NATO cu forțe aliate care vin să stea aici. Ele nu sunt foarte marcante, dar sunt bine dotate cu echipament și este acea prezență franceză care s-a întărit în ultima vreme. Recent, în România s-au mutat și niște avioane, din astea care fac observare de la mare altitudine, spionează câmpul de luptă, avioane americane. Bănuiesc că, în cercurile NATO se citește ca în carte ce se întâmplă pe teren, în Ucraina și chiar și în părți din Rusia și Belarus, cred că așa se procedează, acum, dacă punem toate acestea în balanță să vedem ce șanse au rușii să facă mai bine decât anul trecut. Nu cred că, au mari șanse”, a spus Ioniță.

Menționăm că mai multe state occidentale, inclusiv Statele Unite au afirmat că vor direcționa tehnică militară grea precum tancuri, sisteme antirachetă, mașini blindate, Ucrainei, în timpul apropiat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *