Actualitate

Experţii explică de ce buriaţii şi daghestanii mor cel mai mult în războiul portit de ruși în Ucrainei

Soldaţii din Buriaţia şi Daghestan sunt cel mai adesea ucişi în luptele împotriva armatei ucrainene, potrivit surselor deschise.

Potrivit lui Mihail Jirokhov, pierderile mari în rândul buriaţilor şi daghestanilor sunt cauzate de amplasarea teritorială a unităţilor militare precum şi ale tipurilor de trupe folosite de Rusia în războiul împotriva Ucrainei. În plus, armata este cel mai atractiv „angajator” pentru oamenii din aceste două regiuni conform agenţiei de ştiri Unian.ua.

„Iniţial, grupul de invazie a fost format din acele unităţi situate în Orientul Îndepărtat, Urali, Buriaţia şi Tuva, astfel încât nivelul pierderilor în acestea este de multe ori mai mare. Adică, principiul teritorial este păstrat, iar acesta este un proces normal pentru orice armată. Aş vrea să nu se caute maşinaţiunile malefice ale lui Putin”, a spus expertul. El a precizat că la începutul invaziei au fost implicaţi paraşutişti din Ryazan şi Tambov, printre aceştia fiind şi victime.

Vorbim de o felie din societate. Adică un moscovit sau un locuitor din Sankt Petersburg cu veniturile sale nu va merge la armată. Daca totul va fi perturbat şi vor începe chemarea unităţilor militare din Rusia Centrală numărul victimelor locale va creste imediat. Atâta tot”, a spus expertul.

La rândul său, expertul militar Mihail Samus, convins de cauzele pierderilor în masă printre buriaţi şi daghestani, a numit principiul „sovietic” de recrutare a oamenilor din provincii şi de a nu atinge „capitala”. Potrivit acestuia, acest lucru a fost făcut pentru a nu alimenta starea de spirit de protest, iar metoda lui Putin nu s-a schimbat de atunci. Aceasta este o tradiţie „sovietică”. De exemplu, în timpul războiului din Afganistan a existat un ordin de a recruta oameni din provincii şi regiuni sărace, sate şi unele districte de fabrici, dar în niciun caz la Kiev, Leningrad sau Moscova. În Uniunea Sovietică a fost întotdeauna considerat nepotrivit şi indezirabil. Putin a făcut acelaşi lucru. De exemplu, când a izbucnit războiul, Kadîrov şi-a oferit imediat opţiunile. şi-a trimis tot mai mulţi subordonaţi la masacre. Adică şi-a demonstrat personal devotamentul faţă de Putin “. spuse expertul.

Samus adaugă că procesele care au loc în Cecenia şi Buriaţia sunt similare. Liderul buriat a decis probabil să dea dovadă de loialitate faţă de Putin formând grupuri separate de voluntari, mobilizaţi sau contractanţi.

Potrivit lui Yuri Karin, coordonatorul portalului Information Resistance, nu se poate spune că Putin foloseşte în mod deliberat un anumit grup etnic în războiul împotriva Ucrainei.

Datele disponibile în ancheta noastră privind cel mai mare număr de înmormântări ale ocupanţilor din Daghestan nu pot decât să arate că într-o regiune cu puternice legături religioase şi tribale este foarte greu pentru autorităţi să „strângă şuruburile” cenzurii.

Forţele Armate ale Ucrainei au lichidat aproape 30 de „Kadyroviţi” într-o săptămână la Severodoneţk.

Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, peste 34.000 de ocupanţi ruşi au fost ucişi în Ucraina din 24 februarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *