Actualitate

(Experţii în turism) Numărul turiştilor în Franţa va scădea, aceștia ar putea veni în Transilvania

Transilvania ar putea fi principala regiune din România care va beneficia de o creştere a numărului de vizitatori de peste hotare. Gheorghe Fodoreanu, proprietarul agenţiei de voiaj Invitation Romania Travel spune că va exista o scădere a numărului turiştilor care vor pleca spre capitalele europene. De asemenea, vor fi ocolite şi ţările arabe.

„Ca joc de produse turistice pe piaţă se vor dezvolta şi vor fi cumpărate produsele turistice îndepărtate – Asia, America de Nord, America de Sud, care reprezintă destinaţii sigure, iar avioanele nu survolează zonele de risc, cum am văzut în Egipt. Cred că din toate ofertele occidentale se va diminua tot ceea ce înseamnă ofertă către o ţară arabă şi, turiştii care nu vor avea suficienţi bani pentru America sau Asia, se vor reorienta către România fiindcă produsul turistic din ţara noastră este la nivel european şi comparabil, ca preţ, cu cel mediteraneean, nord-african şi cel din Orientul Mijlociu. Deci, ar putea fi un avantaj pentru ţara noastră, Bulgaria, posibil Republica Moldova şi fostele ţări Iugoslave. Acum încet, încet va apărea pe broşuri programul care va promova această zonă mai puţin cunoascută a Europei, care va cunoaşte o creştere“, susţine Fodoreanu.

Acesta arată că, posibil ca mulţi dintre străini să viziteze Transilvania fiindcă se ajunge mai repede de la Budapesta în Transilvania, decât din Transilvania la Bucureşti.

„Atâta timp cât suntem blocaţi cu aceste autostrăzi peste Carpaţi, am divizat ţara, inclusiv din punct de vedere turistic. În plus aici există moştenirea săsească, care atrage vizitatorii străini, la care se adaugă publicitatea făcută de prinţul Charles, care ne-a ajutat foarte mult. De asemenea, Lonely Planet a poziţionat anul acesta Transilvania în topul destinaţiilor turistice“, susţine Fodoreanu.

Primăvara vor apare primele semne negative

În opinia lui Fodoreanu consecinţele de trafic nu au apărut încă, dar se vor arăta în perioada următoare. „Ne va afecta scăderea care o să apară din martie- aprilie când agenţiile de turism vor avea chartere, care vor fi destul de insecurizate. Chartere către Franţa, care înseamnă 150 de oameni pe săptămână care să-i duci şi să-i aduci. Dacă faci câteva rotaţii şi nu le umpli, dai faliment. De asemenea, sunt circuitele care la fel pleacă prin toată Europa şi trec prin foarte multe ţări“, spune reprezentantul agenţiei de turism.

Pe de altă parte, Fodoreanu trage un semnal de alarmă, arătând că există un risc crescut în perioada Campionatului European de Fotbal, care va fi găzduit de Franţa anul viitor, în intervalul iunie-iulie, şi la care sunt aşteptaţi şi suporteri din ţara noastră, România numărându-se printre ţările care s-au calificat. Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi proprietarul agenţiei Paralela 45 spune că în cele trei zile de când au avut loc atentatele de la Paris în agenţia sa nu şi-a anulat nimeni excursia în capitala Franţei.

„Mă aştept însă ca ţările arabe, inclusiv Antalia, să fie ocolite de turiştii străini. Cu siguranţă, că în următoarele două-trei luni numărul turiştilor în Franţa va scădea, inclusiv a celor români. Pe de altă parte cred că ne vom obişnui cu atentatele, iar Parisul şi Cairo nu vor dispare de pe harta turistică a lumii“, este de părere Burcea. Şi Dragoş Anastasiu, acţionar Eurolines România, susţine că în perioada următoare este posibil să plece mai puţini români la Paris. Anastasiu spune că, la târgul de turism de la Bucureşti, care şi-a închis ieri porţile, vânzările firmei sale au crescut în special pe destinaţiile exotice, care sunt căutate pentru siguranţă şi calitate.

sursa: 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *